Beş siyasi parti temsilcisi, Gaziosmanpaşa merkezde bir araya gelerek Türkiye’nin ortak sesi oldu ve “Okullarımız artık güvenli olsun, analar ağlamasın” mesajı verdi.
Ortak Basın Açıklaması:
DEVA Partisi İlçe Başkanı Devran Kenç,
Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mehmet Baran,
Saadet Partisi İlçe Başkanı Abdussamed Avincan,
Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş İlgar ve DEM Parti İlçe Başkanı Yusuf Ant
ortak bir metin okuyarak saldırıları lanetledi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen menfur okul saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Masum öğrencilerin ve öğretmenlerin hayatını kaybettiği bu vahşi saldırılar, tüm Türkiye’yi derinden yaralamıştır. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin hep birlikte mücadele etmeliyiz. Okullarımız artık güvenli olsun, çocuklarımız korkmadan okula gitsin.”
“Farklı Partiler, Tek Ses Olduk”
Ziyarette konuşan DEVA Partisi İlçe Başkanı Devran Kenç, “Bugün farklı partilerden olsak da Gaziosmanpaşa’da tek bir yürek olduk. Çocuklarımızın geleceği için birlik olmalıyız” dedi.
Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mehmet Baran ise “Siyaset üstü bir duruş sergilemek zorundayız. Bu acı hepimizin acısıdır” ifadelerini kullandı.
Demokrat Parti’ ilçe Başkanı Banu Yabaş İlgar’ da “Analar ağlamasın” çağrısı yaparak, okul güvenliği konusunda acil tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.
Ortak Fotoğraf ve Mesaj…
Basın açıklamasının ardından beş ilçe başkanı toplu fotoğraf çektirdi. Bu görüntü, Gaziosmanpaşa’da siyasi partilerin ortak acıda birleştiğinin simgesi oldu.
Bu anlamlı buluşma, ilçede farklı görüşlerden partilerin diyalog ve dayanışma içinde olabileceğini gösteren güzel bir örnek olarak kaydedildi.
Haber: Kıymet Taylan










